Program de granturi 2019

 

Electrica a desemnat câștigătorii celei de-a patra ediții a Programului de Granturi „Electrica pune România într-o altă lumină” și va investi în total 50.000 de euro în inițiative care vizează schimbări în domenii precum: sănătate și servicii sociale, educație și cultură. În competiție au fost înscrise peste 80 de proiecte, inițiate de echipe din 27 de județe, dintre acestea fiind selectate cinci pentru finanțare. Proiectele câștigătoare vor avea impact asupra unui număr de peste 25.000 de beneficiari direcți.

 

Proiectele care au primit finantare sunt:
1. Aprinde speranța

Proiectul coordonat de asociația Little People vizează implementarea, direct în spital, a unui program de suport psihosocial care să le ofere copiilor afectați de diferite forme de cancer un plan zilnic de terapie. Acest plan include terapie prin joc, pregătire voluntari care interacționează cu copiii, organizare comunitate de suport, precum și o activare cu angajații Electrica. Peste 900 de pacienti vor fi beneficiarii acestui proiect.

2. Lumina în terapie de recuperare

Scopul proiectului implementat de asociația KinetoBebe este de a le oferi copiilor cu deficit de intelect, ADHD, paralizii cerebrale, tulburări emoționale, autism, tulburări de stres școlar sau autism virtual acces la terapie de recuperare pediatrică de tip Snoezelen. Această terapie, pe bază de lumină, sunet, vibrații și atingerea anumitor obiecte, contribuie la dezvoltarea unor stimuli și facilitează instalarea unei stări de bine și relaxare. Lunar, peste 600 de copii cu vârsta între 2 și 16 ani vor beneficia de acest tip de terapie, într-unul dintre cele 3 centre de recuperare pediatrică din București.

3. Rețeaua tactilă

Derulat de Asociația pentru Dezvoltare Urbană, proiectul vizează extinderea catalogului online de imagini tactile cu o secțiune menită să ajute persoanele cu deficiențe de vedere să descopere și să înțeleagă ce este energia electrică, cum poate fi produsă, cum este transportată și la ce este folosită. Beneficiarii proiectului vor fi sute de persoane cu deficiențe de vedere.

4. Călătoriile Speranței

Scopul inițiativei derulate de fundația HOSPICE Casa Speranței este de a diversifica portofoliul de activități la care pot participa pacienții care suferă de boli incurabile și beneficiază de îngrijiri paliative în centrele de zi din București și Brașov. Astfel va fi dezvoltată infrastructura de realitate virtuală, din cele două centre, cu aplicații specifice pentru copii. De această formă de terapie vor beneficia cel puțin 100 de persoane și vor fi realizate cel puțin 2.000 de sesiuni de terapie clasică și virtuale.

5. Lumina și starea de bine

Proiectul derulat de fundația The Institute are scopul de a atrage atenția asupra beneficiilor design-ului realizat cu ajutorul luminii, numit și light design, care poate fi utilizat atât în spații publice, cât și rezidențiale, și contribuie la creșterea nivelului de optimism social și a stării de bine individuale. Romanian Design Week 2020 va include anul acesta si Light design-ul ca disciplină.

 

Mulțumim celor care s-au înscris și felicitări câștigătorilor!