Dragoș Andrei

Născut în anul 1961, Dragoș Andrei este un executiv de top, cu o experiență impresionantă în domeniul financiar, de peste 30 de ani, dar și cu o carieră remarcabilă în diplomație și administrația centrală.
În prezent, Dragoș Andrei își desfășoară activitatea în cadrul sediului central al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și este membru executiv al Consiliului de Administrație al Constituantei Turcia / România / Azerbaijan / Moldova / Kârgâzstan. În această calitate a asigurat reprezentarea României în Consiliul de Administrație al BERD, aprobarea strategiilor sectoriale și de țară ale BERD, precum și monitorizarea ansamblului operațiunilor bancare și de piață de capital ale instituției financiare.
În perioada 2013-2015 a deținut funcția de Consilier de Stat în cadrul Aparatului de Lucru al Prim Ministrului, după ce în prealabil ocupase poziția de Ministru Consilier la Reprezentanța României pe lângă Uniunea Europeană, de la Bruxelles. De asemenea, în perioada 2014-2015 a condus activitatea Comitetului Interministerial de coordonare a schemelor de Ajutor de Stat.
Începând din anul 2003, Dragoș Andrei a ocupat poziții importante în administrația statului roman: Secretar de Stat în Ministerul Administrației Publice, Consilier al Ministrului în Ministerul Afacerilor Interne și Administrației, dar și Secretar de Stat în Ministerul Finanțelor Publice.
Absolvent al Academiei de Studii Economice București, Dragoș Andrei a făcut parte, în perioada 1990 – 1999, din top managementul unor importante instituții financiar-bancare din România.

Dragoș Andrei este membru al Consiliului de Administratie al Electrica SA din decembrie 2018.