Radu Florescu

Născut în anul 1961, Radu Florescu este în prezent Director General al Centrade│Cheil, Europa de Sud Est, centrul regional de comunicare pentru Cheil Worldwide, coordonând 11 piețe în țările din zona Mării Adriatice și a Balcanilor.
Pentru mai mult de 25 de ani, Radu Florescu a lucrat cu companii multinaționale de top, din Fortune 500, activând în țări emergente, incluzând programe finanțate din fonduri UE.
Licențiat în Marketing și Finanțe, la Boston College, Radu Florescu și-a început cariera în tranzacționarea de mărfuri în numele Merrill Lynch la NYMEX, orientându-și activitatea sa pe WTI, păcură și benzină. În 1989, a co-fondat Centrade USA și a adus servicii de comunicare de pionierat pe piața din România, prin lansarea Saatchi&Saatchi, înființarea Cable Direct și fondarea Zenith Media.
Printre pozițiile deținute s-au mai numărat: membru fondator al IAA Romania, co-fondator al Uniunii Agențiilor de Publicitate din România (UAPR), membru în Consiliul European EACA reprezentând România și Europa de Est la Bruxelles (2012-2015, 2017-prezent), membru în Consiliu și vice-președinte al Camerei de Comerț Americane în România (2013-2015 și 2016-prezent), membru în Consiliul de Administrație al TAROM (martie 2015-iunie 2017), coordonator și membru al grupului de coordonare a Coaliției pentru Dezvoltarea României – asociația lider tip „umbrelă” reprezentând comunitatea de afaceri și secțiunile comerciale ale ambasadelor la București.
Radu Florescu este activ și în zona de responsabilitate socială, având un lung istoric de contribuție pentru comunitatea locală. În prezent, Radu este membru în Consiliul AIESEC România, membru în Consiliul JA (Junior Achievement), membru în Consiliul OvidiuRo, membru al Consiliului de Supraveghere al Fundației Principesa Margareta, Președinte al Consiliului programului de MBA ASEBUSS, școala de afaceri de top în România și membru în Consiliul Hospice Casa Speranței. A fost de asemenea membru al Consiliului United Way România pentru 12 ani și Președinte al Consiliului.
Radu Florescu este membru al Consiliului de Administrație al Electrica din februarie 2019.