Valentin Radu

Născut în anul 1973, Valentin Radu consultant de profesie cu studii în managementul afacerilor, deține o experiență de peste 15 ani în consultanță strategică și managementul schimbării organizaționale, având realizări semnificative în maximizarea valorii companiilor prin măsuri și inițiative de dezvoltare a afacerilor și prin implementarea unor strategii eficiente pentru atingerea excelenței financiare și operationale.
A gestionat și coordonat un numar mare de proiecte complexe de strategie și de restructurare/reorganizare, atât pentru clienții naționali cât și internaționali.
În perioada 1995-2003 a ocupat poziția de Senior Project Manager în cadrul Roland Berger Strategy Consultants, fiind implicat în peste 40 de proiecte de consultanță în diverse industrii.
Între anii 2003 și 2007 a lucrat pentru Holdingul Țiriac în calitate de CEO, fiind responsabil de managementul strategic și operațional al diviziilor holdingului, având și calitatea de membru în Consiliile de Administrație și/sau Consiliile Directoare ale Bancii Tiriac, AllianzTiriac Asigurări, Țiriac Leasing, Premium Leasing, Romcar și Autorom.
Începând cu anul 2008, domnul Valentin Radu este Fondator si Managing Partner al Platinum Capital, companie de consultanță axată pe furnizarea de servicii de strategie, redresare și restructurare, interim management și management al crizelor.
Valentin Radu este membru al Consiliului de Administrație al Electrica din aprilie 2018.