Consiliul de Administrație ales de Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Electrica SA

Iulian Cristian Bosoancă
Președinte C.A. numit in 6 mai 2021Administrator neexecutiv reales în 28 aprilie 2021

Iulian Cristian Bosoancă
Președinte C.A. numit in 6 mai 2021Administrator neexecutiv reales în 28 aprilie 2021
Născut în anul 1976, deține studii de licență în economie și drept, este expert contabil și consultant fiscal.
De asemenea, deține experiență profesională relevantă în domeniul economic, în special în ariile de financiar, contabilitate, analiza economico financiară și fiscalitate, având peste 20 de ani de activitate practică. Deține competențe în management, compliance, juridic, salarizare și resurse umane, dezvoltate în activitatea practică și ca urmare a unor specializări absolvite.
Profesia de bază, contabilitate și fiscalitate, o desfășoară ca liber profesionist încă din anul 2008, prin intermediul societății comerciale Expert Contabilitate & Servicii S.R.L. (societate membra CECCAR), unde este asociat și administrator, dar și prin intermediul Cabinetului Individual Expert Contabil / Consultant Fiscal, prin care desfasoară activitățile de expert contabil și fiscal, judiciar.
Începând din 1998, dl. Bosoancă a deținut mai multe funcții, de execuție sau de conducere, fiind și membru în Consiliile de Administrație din diferite companii precum: CAZANELE S.A. în perioada august 2005- septembrie 2006, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Mehedinți în perioada mai 2012 – octombrie 2014 și SECOM S.A. în perioada septembrie 2017 – mai 2018 (unde a fost ales si Președinte al consiliului de administrație).
În anul 2016, acestea a fost ales în funcția de Președinte al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizați din România, Filiala Mehedinți. De asemenea a desfășurat și activități de lector, în cadrul Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România.
Este Mediator autorizat, membru al Corpului Mediatorilor din România.
Dl. Bosoanca este, reales, administrator neexecutiv în cadrul Electrica, din data de 29 aprilie 2020. Totodata acesta a fost ales membru al Comitetului de Audit si Risc al Societatii Energetică Electrica S.A și Președinte al consiliului de administratie, în data de 06 mai 2021.

Gicu Iorga
Administrator neexecutiv
Reales în 28 Aprilie 2021

Gicu Iorga
Administrator neexecutiv
Reales în 28 Aprilie 2021
Născut în anul 1958, Gicu Iorga are o experienţă de peste 35 de ani în domeniul economiei şi al administraţiei publice și ocupă în prezent funcţia de Șef Birou Vamal în cadrul A.N.A.F. – D.G.V București.
Cea mai mare parte a activităţii sale profesionale a fost derulată în cadrul unor instituţii precum Autoritatea Naţională a Vămilor, A.N.A.F. – Direcţia Generală a Vămilor, Direcția Generală a Finanțelor Publice Bucureşti și A.N.S.V.S.A.
Începând cu aprilie 2017 și pană în noiembrie 2019 dl. Gicu Iorga a ocupat poziția de Secretar General în cadrul Ministerului Energiei de unde a coordonat funcționarea compartimentelor și a activităților cu caracter funcțional din cadrul ministerului. Ulterior, din martie 2020 și până în martie 2021 a ocupat poziția de Secretar General Adjunct în cadrul Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
Din mai 2017 și până în 27 aprilie 2018 dl. Gicu Iorga a ocupat poziția de membru provizoriu al Consiliului de Administrație și al Comitetului de Nominalizare și Remunerare, iar începând din 28 aprilie 2018 a ocupat poziția de membru al Consiliului de Administrație și al Comitetului de Nominalizare și Remunerare al Societății Energetice Electrica S.A
Gicu Iorga este membru al Consiliului de Administrație al Electrica SA din mai 2017 fiind reales in funcția de membru al Consiliului de Administrație în 28 aprilie 2021 iar în data de 6 mai 2021 a fost ales Președinte al Comitetului de Strategie și Guvernanță Corporativă.

Ion Cosmin Petrescu
Administrator neexecutiv Numit în 28 aprilie 2021

Ion Cosmin Petrescu
Administrator neexecutiv Numit în 28 aprilie 2021
Cu o vastă experiență profesională în dezvoltarea afacerilor, vânzări și management, dl. Cosmin Petrescu activează în prezent în cadrul FNGCIMM, unde conduce activitatea direcțiilor IT, Ajutor de Stat și Raportări. Cosmin Petrescu este de asemenea, președinte al grupurilor de lucru dedicate programului IMMINVEST ROMANIA și relației cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.
Din februarie 2021, ocupă funcția de Consilier în cadrul
Cancelariei Prim Ministrului, pe probleme de digitalizare.
Anterior, începând cu anul 2001, dl. Petrescu a deținut diverse poziții în
cadrul unor companii ce acționează în zona Oil&Gas unde și-a demonstrat
competențele în optimizare procese de business (Lean Management).
Ion-Cosmin Petrescu este membru al Consiliului de Administrație din 28 aprilie 2021 iar în data de 6 mai 2021 a fost ales membru al Comitetului de Nominalizare si Remunerare.

Adrian-Florin Lotrean
Administrator neexecutiv independent Numit în 28 aprilie 2021

Adrian-Florin Lotrean
Administrator neexecutiv independent Numit în 28 aprilie 2021
Născut în 1980 deține o vastă experiența profesională în domeniul insolvenței, coordonând, în calitate de practician în insolvență și Avocat asociat în societatea civilă profesională CITR SPRL, în perioada februarie 2010 – decembrie 2020, proiecte de restructurare complexe vizând producția de energie termică și electrică în sistem de cogenerare (pentru clienți precum CET ARAD SA, Electrocentrale Constanța SA), fiind consultant al administratorului judiciar al Electrocentrale Bucuresti SA și coordonând procedura de restructurare Hidroserv S.A.
Anterior, în perioada septembrie 2019 – decembrie 2020 dl. Lotrean a ocupat poziția de Membru în Consiliul de Administrație Electroplast SA Bistrița, în perioada noiembrie 2007 – februarie 2010 a fost practician în insolvență în societatea civilă profesională Casa de Insolvență Transilvania S.P.R.L unde a participat la gestionarea de proiecte privind peste 50 de societăți comerciale.
În perioada ianuarie 2003-noiembrie 2007 dl. Lotrean a ocupat poziția de Consultant Financiar în cadrul SC Depofarm SLR asigurând consultanță în vederea elaborării de proiecte finanțate din fonduri europene, elaborarea de studii de fezabilitate, planuri de afaceri și acordarea de consultanță financiar-fiscală. Anterior, în perioada noiembrie 2001 – decembrie 2002 a ocupat poziția de inspector de specialitate în cadrul Direcției Control Fiscal Direcția Generală a Finanțelor Publice Satu Mare.
Adrian Florin Lotrean este membru al Consiliului de Administrație din 28 aprilie 2021 iar în data de 6 mai 2021 a fost ales Președinte al Comitetului de Nominalizare și Remunerare și membru al Comitetului de Strategie și Guvernanță Corporativă.

Dragoș Valentin Neacșu
Administrator neexecutiv independent Numit în 28 aprilie 2021

Dragoș Valentin Neacșu
Administrator neexecutiv independent Numit în 28 aprilie 2021
Născut în 1965, dl. Neacșu deține o vastă experiența profesională în domeniul administrării investițiilor și a piețelor financiare, deținând în prezent funcția de membru independent al Consiliului Bursei, membru al Comitetului de Audit si președinte al Comisiei de Apel al Bursei de Valori București S.A.
În paralel, dl. Neacșu este CEO al Asociației GS1 România, parte a unei rețele internaționale care reunește 115 asociații non-profit, cu o activitate de elaborare și promovare a standardelor de codificare, serializare și trasabilitate în comunicarea de afaceri.
Până în octombrie 2019, dl. Neacșu a ocupat poziția de Director General Executiv, Președinte al Directoratului SAI Erste Asset Management SA, anterior fiind Director Servicii Financiare al Deloitte Consultanță SRL. În perioada februarie-septembrie 2005 a fost Ministru secretar de stat, șeful Trezoreriei Statului în cadrul Ministerului Finanțelor Publice. În perioada iulie 1998 – februarie 2005 a deținut poziția de Președinte – Director General SSIF Raiffeisen Capital & Investment S.A.
Printre alte poziții relevante deținute de dl. Neacsu amintim: Membru al Boardului EFAMA (European Fund and Asset Management Association, în perioada 2013-2016), reprezentant al României în instituții financiare multilaterale (Banca Consiliului Europei – BDCE, Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB)), Vicepreședinte și apoi Președinte al Consiliului Director al Asociașiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF, în perioada 2008-2016), membru fondator și Vicepreședinte al Consiliului Director al Asociației pentru Pensii Administrate Private (APAPR, in 2004), Membru al Consiliului de Supraveghere al BCR Pensii, Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A (intre 2009-2019), Membru al Consiliului de Administrație al CEC Bank S.A (intre 2005-2006), Membru al Consiliului Bursei (în perioada 2001-2004) și al primului Consiliu de Administrație (2005), Membru neexecutiv independent al C.A. FINS I.F.N S.A (din 2018-prezent), Membru al Consiliului Director al Fundației Romanian Business Leaders (2017-prezent), membru al Boardului proiectului „Merito”.
Face parte din prima generație (1994-1995) a programului MBA Romano-Canadian, lansat în cooperare de universitățile canadiene UQAM și McGill, împreună cu Academia de Studii Economice București și este absolvent al Institutului de Construcții București (actual Universitatea Tehnica), promoția 1989.
Dragoș-Valentin Neacșu este membru al Consiliului de Administrație din 28 Aprilie 2021 și începând cu 6 mai 2021 a fost ales membru al Comitetului de Audit si Risc.

George Cristodorescu
Administrator neexecutiv independent
Numit în 28 aprilie 2021

George Cristodorescu
Administrator neexecutiv independent
Numit în 28 aprilie 2021
Născut în 1963 deține o vastă experiența profesională în domeniul energetic, deținând actualmente poziția de Head of Cluster pentru Energie și Climat în cadrul companiei Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, GIZ GmbH, companie în cadul căreia are o vechime cumulată de 12 ani.
Anterior, dl. Cristodorescu a activat ca partener în cadrul Stein & Partener, Executive Search & Management Performance și liber profesionist, fiind manager și consultant în diferite proiecte de eficiență energetică, regenerabile, termoficare și retele electrice.
În perioada octombrie 2013 – mai 2014 dl. Cristodorescu a deținut poziția de Președinte al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica S.A, de unde a cooronat implementarea guvernanței corporative, pregătirea planului strategic de dezvoltare a companiei și pregătirea companiei pentru oferta publică inițială.
În perioada septembrie 2005 – 2013 a fost Director General Adjunct al E.ON Romania, Director de Directie, Președinte al Consiliilor de Administrație a 3 Companii din cadrul Grupului E.ON România și Director General of the E.ON Romania Renewables S.R.L perioadă în care a coordonat, printre altele, restructurarea grupului E.ON România în urma privatizării, dezvoltarea strategică a ctivităților de distribuție si furnizare de energie electrică și gaze naturale și, din calitatea de director, activitatea de guvernanță corporativă și comunicații. În paralel a fost Membru al grupului central de strategie al E.ON AG, Düsseldorf, Membru al grupului de politici al E.ON AG, Bruxelles și Președinte al Asociației Companiilor de Utilități în România.
George Cristodorescu este membru al Consiliului de Administrație din 28 aprilie 2021 iar în data de 6 mai 2021 a fost ales membru al Comitetului de Strategie si Guvernanță Corporativă.

Radu Mircea Florescu
Administrator neexecutiv independent
Reales în 28 aprilie 2021

Radu Mircea Florescu
Administrator neexecutiv independent
Reales în 28 aprilie 2021
Născut în anul 1961, Radu Florescu este în prezent Director General al Centrade│Cheil, Europa de Sud Est, liderul în servicii complete de comunicații digitale integrate și hub-ul regional pentru Cheil în Europa de Sud-Est (11 piete).
Pentru mai mult de 38 de ani, Radu Florescu a lucrat cu companii multinaționale de top, din Fortune 500, activând în țări emergente, incluzând programe finanțate din fonduri UE. Dl. Florescu și-a început cariera în tranzacționarea la NYMEX unde a coordonat toate activitățile de tranzacționare pentru produsele petroliere și metalele prețioase.
Printre pozițiile deținute se mai număra: Membru fondator al IAA (International Advertising Association) – Membru al Consiliului de Administrație. Vice-Presedinte 1996-2000; Co-fondator și Președinte al Uniunii Agențiilor de Publicitate din România (UAPR), 1999 – 2015; Vice-președinte al UAPR, 2015 – prezent; Membru al Consiliului European al EACA reprezentând România și Europa de Est la Bruxelles (2012 – 2014, 2016 – prezent); Membru al Consiliului de Administrație și vice-președinte al Camerei de Comerț Americană din România (2013 – 2015, 2016 – 2019).
Radu Florescu este activ și în zona de responsabilitate socială, având un lung istoric de contribuție pentru comunitatea locală, activând în prezent ca Membru al Consiliilor de Administrație a diferite organizații, precum AIESEC Romania (Asociatia Internațională a Studenților în Economie), Junior Achievement Program, OvidiuRo, Fundația Principesa Margareta, ASEBUSS și United Way Romania.
Radu Florescu este membru al Consiliului de Administrație al Electrica din februarie 2019 fiind reales în funcția de membru al Consiliului de Administrație în 28 aprilie 2021 iar în data de 6 mai 2021 a fost ales Președinte al Comitetului de Audit și Risc și membru al Comitetului de Nominalizare și Remunerare.
Comitetul de Nominalizare şi Remunerare
Comitetul de Nominalizare şi Remunerare
Nume | Funcţie |
dl.. Adrian-Florin Lotrean | Preşedinte |
dl.. Radu Mircea Florescu |
Membru |
dl.. Ion Cosmin Petrescu | Membru |
Comitetul de Strategie şi Guvernanţă Corporativă
Comitetul de Strategie şi Guvernanţă Corporativă
Nume | Funcţie |
dl. Gicu Iorga | Președinte |
dl. George Cristodorescu |
Membru |
dl. Adrian-Florin Lotrean |
Membru |
Comitetul de Audit şi Risc
Comitetul de Audit şi Risc
dl.Radu Mircea Florescu |
Preşedinte |
dl. Dragoș Valentin Neacșu | Membru |
dl. Iulian Cristian Bosoancă |
Membru |
Va informam ca termenul limita pana la care se pot receptiona buletinele de vot prin corespondenta si imputernicirile speciale sau generale pentru exercitarea dreptului de vot in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din data de 26/27 octombrie 2017 este vineri, 20 octombrie 2017, ora 17:00, respectiv cu cel putin 2 zile lucratoare inainte de data desfasurarii sedintei AGOA si respectiv AGEA. Formularele vor fi insotite de documentele care sa ateste indeplinirea cerintelor de identificare prevazute la Sectiunea I din Convocatorul suplimentat (Cerinţele de identificare aplicabile acţionarilor).