Electrica SA – partener al Festivalului Internațional “George Enescu”

Electrica SA anunță semnarea unui parteneriat de susținere a Festivalului Internațional “George Enescu” (30 august – 20 septembrie), cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România și ajuns deja la cea de-a XXII-a ediție.

 

“Suntem onorați să susținem Festivalul Enescu și să contribuim și în acest fel la promovarea corectă a imaginii României. Ca o companie românească de succes și, în același timp, responsabilă, Electrica este alaturi de Festivalul Enescu, devenit în timp un adevărat brand cultural de țară”, a declarat Ioan Roșca, director general Electrica SA.

 

“Ne bucură faptul că Electrica SA a ales să sprijine cel mai important brand cultural de țară. Festivalul Internațional George Enescu duce mai departe valorile marelui nostru compozitor, George Enescu, precum și muzica sa, care este interpretată de cele mai importante orchestre din lume, atât pe scena Festivalului, cât și pe scene internaționale. De curând, London Philharmonic Orchestra a interpretat în premieră la Londra Simfonia a III-a de George Enescu, după ce a prezentat-o inițial în ediția 2013 a Festivalul Enescu. În ediția 2015, nu mai puțin de 20 de lucrări de George Enescu vor fi interpretate de artiști de talie mondială și de artiști români“, a declarat Mihai Constantinescu, director executiv al Festivalului International George Enescu.

 

Primele patru cele mai bine cotate orchestre ale lumii – conform prestigioasei publicații Gramophone – vin la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional “George Enescu”. Royal Concergebouw Amsterdam, Filarmonica din Berlin, Orchestra Filarmonicii din Viena și London Symphony Orchestra vor susține concerte în cadrul festivalului.

 

Ediția 2015 a Festivalului Enescu aduce la București și în alte orașe din țară peste 2.500 de artiști străini și români de top, atrăgând în medie 20.000 de turiști străini în România.