Electrica, un an de la listarea pe bursă

 

Electrica S.A. a aniversat un an de la listarea duala pe bursele de la Bucuresti si Londra, cea mai de succes listare din istoria României. Gala Aniversară Electrica a avut loc la Palatul Ghica si a reunit reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai pieţei de capital, autoritati şi mediului diplomatic.

“In urma cu exact un an, Electrica a intrat pe un drum nou, al schimbarii in bine. In anul care a trecut de la listarea istorica, Electrica a ramas lider in piata de distributie si furnizare a energiei electrice, inregistrand performante financire remarcabile. In paralel, am reusit sa implementam cele mai bune practici de guvernanta corporativa si sa continuam masurile de eficientizare si de restructurare a activitatilor din toate segmentele“, a spus cu aceasta ocazie Ioan Rosca, Director general Electrica SA.

Realizata in 4 iulie 2014, listarea duala a Electrica pe bursele de la Bucuresti si Londra a fost cea mai de succes listare din istoria Romaniei si a avut un impact semnificativ asupra capitalizarii si lichiditatii. Acest proces a atras un portofoliu divers de investitori internationali si a deschis apetitul investitorilor locali pentru bursa. Mai mult, listarea Electrica a marcat inca un pas major spre promovarea pietei de capital romanesc la statutul de piata emergenta.