Proiecte câştigătoare 2017

   Programul de Granturi „Electrica pune România într-o altă lumină”, ediţia  2017 
Nume Proiect Organizaţie Oraş Domeniu Descriere generală
Blind Spot – Centru pilot de intregrare Asociatia Nevazatorilor din Romania – filiala Arad Arad Sanatate Proiectul își propune creșterea gradului de incluziune socială a persoanelor cu handicap, prin realizarea unui centru pilot de integrare pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități de vedere. Centrul urmează să ofere servicii educaționale de formare, cursuri acreditate și de perfecționare, iar beneficiarii vor fi formați de alți nevăzători, care deja lucrează într-un program pilot de peer-training. În plus, centrul va oferi și posibilitate de practică pentru cursanți.
CIVIC-GHIZI Asociaţia Positive Life Sibiu Educaţie Proiectul constă în organizarea unor stagii de formare pentru un grup de tineri (cu vârste cuprinse între 15 şi 35 ani) care să devină ghizi civici voluntari. În cadrul proiectului, tinerii vor aprofunda partea teoretică, prin cursuri specifice, dar și partea practică, prin susținerea unor tururi ghidate la care vor participa colegii de curs, experții care vor susține cursurile, dar și membrii proiectului.
CLIIN – Complianță în Lupta Împotriva Infecțiilor Nosocomiale Asociatia „Inima copiilor” Bucuresti Cultură Scopul proiectului este reducerea incidenței infecțiilor nosocomiale în cadrul Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”, prin introducerea unui sistem de complianță în prevenirea, monitorizarea, evaluarea și tratarea acestora. Obiectivul principal este scăderea, în următoarele 12 luni, a procentului infecțiilor nosocomiale la nivelul secției, de la 17,5% la 8%.
MagicHOME – ACASĂ departe de CASĂ pentru copiii diagnosticați cu cancer ASOCIATIA MAGICAMP Bucuresti Sănătate MagicHOME este un loc care ține familiile împreună atunci când copiii necesită îngrijiri în clinici specializate aflate departe de localităţile lor de origine. Obiectivele proiectului sunt să ofere 10.000 zile de cazare în anul 2018, servicii MagiCAMP (tabere de vară, weekend-uri cu frații și surorile, MagicBOX etc.) și să organizeze cel puțin 10 evenimente pentru copiii afectați de boli grave și familiile lor (expoziții, workshop-uri cu părinții etc.).
EcoYear challenges YOU Asociatia Pro Natura Galati Galati Protectia mediului Proiectul își propune realizarea unor activităţi ce se vor desfășura pe durata unui an de zile, realizarea unui EcoGuide, ecologizări şi plantări, amenajarea unor spații de colectare a deșeurilor menajere, realizarea platformei EcoFriends şi alte activităţi. Scopul proiectului este creşterea gradului de implicare a comunităţii gălăţene în proiecte ce vizează conservarea şi protejarea mediului înconjurător, precum şi adoptarea unui stil de viaţă prietenos cu natura.
Plaja Terapeutică  Asociatia Centrul Terapeutic Marea Neagra de Sprijin a Persoanelor cu
Autism
Constanta Sănătate Proiectul constă în amenajarea unui sector de plajă destinat persoanelor cu dizabilități, în contextul în care, în acest moment, în România nu exista nicio plajă care să ofere facilități pentru persoanele cu nevoi speciale. Mai mult, în cadrul proiectului va fi amenajat primul parc terapeutic din Europa, realizat pe o plajă. Activitățile se vor desfăşura în sezonul estival 2018, peste 200 de voluntari din 10 țări urmând să fie implicați în realizarea acestora.