Proiecte câştigătoare 2016

 

  Programul de Granturi „Electrica pune România într-o altă lumină”, ediţia  2016

 

Nume Proiect Organizaţie Oraş Domeniu Descriere generală
RoboT Engineering Contest (RoboTEC) Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) Timişoara Educaţie RoboTEC este un program care se concentrează pe tematica IT în mediul academic. Proiectul se adresează studenților de la facultăți de profil pasionați de programare, robotică și inteligență artificială și are ca scop aprofundarea cunoștințelor și perfecționarea abilităților participanților în ceea ce privește crearea, programarea și testarea unor roboti autonomi. De asemenea, tinerii vor lua parte si la traininguri pe teme de IT facilitate de catre reprezentanţii companiilor şi de cadrele universitare în scopul formării personale şi profesionale a participanţilor.
Modernizăm trecutul! Asociaţia pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale – ASDR Cluj Educaţie/Cultură Proiectul doreşte să vină în ajutorul tinerilor creativi şi talentaţi din mediul rural, oferindu-le instruire în trei domenii: modele tradiţionale, design vestimentar, cusatură manuală tradiţională, instruire şi consultanţă antreprenorială. Introducerea elementelor tradiţionale în designul vestimentar este foarte la modă în prezent, dar în multe cazuri acest lucru nu se face corect din punct de vedere etnografic. Pentru fiecare curs, instruirea va fi facută de catre specialişti cu experienţă în domeniile vizate. Ca aplicare practică instruirii se va realiza o colecţie de haine în care se va combina designul modern cu modelele tradiţionale.
Oamenii patrimoniului Asociaţia Arche Naţional Cultură Proiectul „Oamenii patrimoniului” dorește să dezvolte o platformă online –www.oameniipatrimoniului.ro – care să centralizeze inițiativele de salvare a patrimoniului construit, să promoveze poveștile relevante și exemplele de bune practici, prin intermediul unor scurte interviuri video, să faciliteze implicarea publicului în proiecte sau inițiative ale organizațiilor de profil – prin intermediul unor formulare de înscriere și să contribuie, pe termen mediu și lung, la creșterea implicării populației în salvgardarea monumentelor istorice și protecția patrimoniului.
Hidroterapia lumineaza vieţi Asociaţia Scoala Mamei Junior Timişoara Sănătate Proiectul doreşte să ofere sedinţe gratuite de terapie prin apa şi înot pentru 100 beneficiari noi, copii cu nevoi speciale, precum şi consilierea psihologică a parinţilor acestora, care de multe ori reprezintă bariera cea mai importantă în recuperarea acestor copii. 350 de copii au nevoie de aceasta formă de recuperare, în prezent se lucrează cu aproximativ 200 de beneficiari. În acelasi timp, proiectul raspunde unei alte nevoi, aceea a lipsei implicării copiilor cu dizabilităţi în practicarea unui sport. Cele 6 luni de hidroterapie se vor concretiza cu un concurs de înot.
KIDIBOT Asociaţia StartEvo Bucureşti Educaţie Proiectul propune dezvoltarea unui joc (site + aplicatii mobile iOS si Android), în care copiii câştigă puncte dacă dovedesc că au parcurs anumite lecturi (carţi, poveşti, poezii, etc.). Câştigând puncte, îşi ajută echipa sa câştige provocarile în care participă. Se pune accent pe crearea unei presiuni pozitive care să stimuleze lectura, atât pentru dezvoltarea şi educaţia copiilor dar şi munca în echipă. Se va încuraja astfel cititul, în rândul copiilor, adolescenţilor cu ajutorul noilor tehnologii.
Electroniştii mici şi mari – educaţie tehnică pentru viitor Asociaţia Clubul Micilor Electronisti Sibiu Educaţie Proiectul ” Electroniștii mici și mari – educaţie tehnică pentru viitor ” este un program de tip STEM ( Stiinţă – Tehnologie – Inginerie – Matematică). Programul se bazează pe îmbinarea elementelor esenţiale: teorie – înţelegere – practică şi constă în noţiuni adaptate de electronică generală, fenomene electrice şi fizice care au loc în natură, unele noţiuni de mecanică fină şi de prelucrare a materialelor, radiocomunicaţii şi tehnici de localizare prin radio.Vor fi create cursuri de electronică pentru copii, experimente şi activităţi practice.